33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek  sc33.33

Bureau Dangle But - Plataformaecuador.org - but bureau d angle
Bureau Dangle But – Plataformaecuador.org – but bureau d angle | but bureau d angle

En daarmee sluiten we dit liveblog af. Vanaf 14.00 vanmiddag zijn we er weer. Dinsdag belooft een drukke dag te worden. Met dan onder andere kwartfinales in bij de vrouwen in volleybal tegen Zuid-Korea, handbal tegen Brazilië, het herenhockey tegen België en natuurlijk de toestelfinales waarbij Epke Zonderland in actie komt.

Hier nog even de reactie van Michael Johnson, wiens 17 jaar oude record zelf gisteren werd verbroken door Wayde van Niekerk op de 400 meter, op de duik van Shaunea Miller:

Want to know just how intense the finish of the 400m was?@MJGold’s reaction says it all..https://t.co/EGYCxrjmy0 https://t.co/rAkDCcZhbk

— BBC Sport (@BBCSport) August 16, 2016

De Braziliaanse Thiago Braz da Silva heeft een olympisch record gesprongen bij het poolstokhoogspringen: 6.03 meter. Daarmee versloeg hij de grote favoriet en titelverdediger Renaud Lavillenie.

There are grown men in tears…

Remember the name Thiago Braz da Silva – he has just won GOLD for Brazil. #Rio2016
https://t.co/EqxoK8UV4n

— BBC Sport (@BBCSport) August 16, 2016

Shaunea Miller zorgt even voor opschudding door tijdens de 400 meter zichzelf letterlijk over de finishlijn te gooien. Ze wint daardoor met een handlengte van de Amerikaanse Allyson Felix.

Felix is met haar zilveren medaille niettemin de meest gedecoreerde Amerikaanse atlete op dit onderdeel:

En na de fikse regen eerder zijn de atletiekwedstrijden weer verder gegaan. Na een klein half uur konden de atleten weer de baan op voor onder meer hordenlopen en polsstokhoogspringen.

En gelukkig dan toch wint Nederland met 3-2 van Argentinië. De hockeydames mogen door naar de halve finale!

Duitsland is woensdag in de halve finale de volgende tegenstander van Nederland, dat in Brazilië hoopt de derde olympische titel op rij te behalen. Oranje stond zaterdag in de groepsfase ook al tegenover de Duitse vrouwen, en won toen vrij overtuigend met 2-0. De andere halve finale is Groot-Brittannië tegen Nieuw-Zeeland.

Een punt dat Nederland maakt wordt afgekeurd omdat het van buiten de cirkel werd geschoten.

En Argentinië (Delfina Marino) zet de stand op 2-3 tegen Nederland. Met nog 6 minuten te gaan wordt het echt spannend. Gaan de Nederlandse hockeysters het redden?

Florencia Habif maakt voor Argentinië het eerste punt vanuit een strafcorner: 3-1 staat het nu tegen Nederland.

En de Nederlandse hockeydames blijven een sterke wedstrijd spelen ondanks de druk die de Argentijnen opvoeren. Kelly Jonker brengt in rebound vanuit de strafcorner de stand op 3-0.

Sanne Wevers liet vandaag zien dat ze onder hoogspanning haar hoofd erbij kan houden. Nadat haar concurrente en de grote favoriet Simone Biles, een grote fout maakte en haar evenwicht bijna verloor, besloot Wevers gen enkel risico te nemen en de nadruk op een perfecte uitvoering te leggen. Dat lukte.

Waar de balk voor veel turnsters een gevreesd object is, is het dat voor Wevers juist niet, schrijft sportredacteur Fabian van der Poll in nrc.next:

Voor haar geen fijner toestel dan de balk.Een verklaring voor die liefde heeft Wevers niet. Het zal haar sterk ontwikkelde precisiegevoel zijn, zei ze ooit in een interview met deze krant. Angst voor die smalle reep hout heeft ze niet. Nooit gehad ook. Zelfverzekerd: “Ik zie er altijd naar uit om mijn kunstjes op de balk te vertonen.”

En Nederland gaat vrolijk verder en vergroot voorsprong met nog een doelpunt in het tweede kwart. Laurien Leurink maakt 2-0 van de stand tegen Argentinië.

Laurien Leurink (Ned) heeft de stand op 2-0 gebracht tijdens de kwartfinale hockey dames Nederland-Argentinie , tijdens de Olympische Spelen. links Lidewij Welte, en Kelly Jonker en rechts Naomi van As. Foto Koen Suyk/ANP

Ondertussen is het keihard gaan regenen in Rio. De hockeydames zijn aan het tweede kwart van de partij begonnen, maar de atletiekwedstrijden, onder andere polsstokhoogspringen en de series van de 110 meter horden, zijn wel uitgesteld.

En de wedstrijd is nog maar amper een paar minuten bezig of het is al 1-0 voor Nederland. Punt werd gemaakt door Lidewij Welten in één op één tegen de keeper.

Lidewij Welten maakte het eerste punt tijdens de kwartfinale hockey dames Nederland-Argentinië. Foto Koen Suyk/ANP

Nog een kleine tien minuten te gaan en dan begint de kwartfinale Nederland tegen Argentinië; de hockeydames zijn opgewarmd:

Baanwielrenster Kirsten Wild staat na de eerste drie onderdelen van het omnium bij de Olympische Spelen zesde in de tussenstand. De 33-jarige Zwolse eindigde als vierde bij de afvalkoers. Ze kwam hiermee tot een totaal van 90 punten. Ze heeft evenveel punten als de nummer vijf, de Wit-Russische Tatsiania Sjarakova.

De zege op de afvalkoers ging naar de Britse Laura Trott, die haar leidende positie verstevigde. Trott won ook al de achtervolging. Ze gaat aan de leiding met 118 punten voor de Belgische Jolien D’Hoore (110) en de Amerikaanse Sarah Hammer (108). Dinsdag staan nog de onderdelen tijdrit, vliegende start en de puntenkoers op het programma.

De Iraanse activiste en sportliefhebber Darya Safai mocht met spandoek maandag terugkeren naar het Olympisch stadion om de volleybalwedstrijd te kijken van het Iraanse mannenteam tegen Rusland. Afgelopen weekend was ze door de beveiliging verwijderd van de tribunes.

De in België wonende Safai had een spandoek bij zich dat opriep om Iraanse vrouwen toe te laten tot sportarena’s. In Iran is het doorgaans verboden als vrouw een mannenwedstrijd bij te wonen. De Olympische organisatie wil dat er tijdens de Spelen geen politieke boodschappen worden uitgedragen. Maar Safai hield vol dat het een boodschap is die gaat over gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Toen ze toch op de voorste rij mocht zitten, brak ze in tranen uit: “Dit betekent zoveel voor me.”

Suzanne Wevers zag kort voordat ze zelf de balk op moest topfavoriete Simone Biles de fout ingaan. Meteen besloot ze haar strategie iets aan te passen, zegt ze tegen ANP. Vooraf had ze nog een oefening met een D-score – de moeilijkheidsgraad – van 7,0 in haar hoofd.

“Ik ging er nog wel vol in, maar ben nog meer op basis van netheid gaan turnen. Geen domme risico’s nemen.”

Bureau d’angle réversible VISTA Imitation chêne | Bureaus – but bureau d angle | but bureau d angle

Hier nog even een mooi beeld van de sterke oefening:

Foto Robin Utrecht / ANP

En het moment waarop Biles wankelde:

En Cavendish krijgt toch gewoon zijn medaille, ondanks de actie tegen de Koreaan Park.

Hier nog even dat moment dat hij hem van de baan reed:

From this angle it almost looks intentional. #CavGate #CyclingTrack Media CyclingHub (@CyclingHubTV) August 15, 2016

De Italiaan Elia Viviani pakt het goud in het baanwielrennen op het onderdeel omnium. De Brit Mark Cavendish heeft zilver en Deense titelverdediger Lasse Norman Hansen eindigde als derde. Tim Veldt schoof een plaatsje op en is nu negende uiteindelijk.

Het is overigens de vraag of Cavendisch zilver mag houden want tijdens de race voerde hij een gevaarlijk actie uit tegen de Koreaan Sanghoon Park. Verscheidene renners kwamen daardoor ten val. De koers moest worden stilgelegd en Park moest met een brancard van de baan worden gehaald.

Voor Reinder Nummerdor was het zijn laatste optreden bij de Olympische Spelen. Daardoor voelde hij het verlies in de kwartfinale extra, zegt hij tegen persbureau ANP:

“We wilden zover mogelijk komen en dan is het jammer dat het zo gelopen is. We hadden een beetje pech, waren wat slordig en zij speelden goed en maakten weinig fouten.”

Hij weet nog niet of hij helemaal gaat stoppen.

“Dit zijn in ieder geval mijn laatste Spelen. Dit is met alle emoties niet het moment om daar verder al iets over te zeggen. Maar ik heb een prachtige carrière gehad en ik zal daar later met veel trots op terugkijken.”

En de beslissing is gevallen bij de kwartfinale beachvolleybal: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben gewonnen. Ze versloegen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst (ja, ook Nederlanders) met 2-0 (25-23 21-17)

Brouwer en Meeuwsen mogen dinsdag alweer aantreden. In de halve finale staan ze tegenover Brazilianen Cerutti en Schmidt.

.@BrouwerMeeuwsen spelen in de halve finale tegen @AlisoneBruno! #BeachTeamNL #TeamNL Media Beachvolleybal (@nlbeachvolley) August 15, 2016

Vorige week in het liveblog berichtten we er al over, de Egyptische judoka Islam El Shehaby die weigerde de hand te schudden van zijn Israëlische tegenstander. En nu heeft zijn team er consequenties aan verbonden: El Shehaby is naar huis gestuurd.

De Egyptenaar verloor vrijdag de wedstrijd van de Israëliër Or Sasson in de eerste ronde van de klasse boven de honderd kilogram. Sasson stak zijn hand uit, maar El Shehaby draaide zich om en liep hoofdschuddend af. Een schending van de etiquette bij het judo.

Het IOC noemt het gedrag van El Shehaby “in strijd met de regels van fair play en met de geest van vriendschap die door de olympische waarden wordt uitgedragen”.

Beelden van de geweigerde handdruk.

Egyptian judoka Islam El Shehaby loses to Israeli Or Sasson, refuses to shake hands in a major breach of etiquette. Media Zaid Benjamin (@zaidbenjamin) August 12, 2016

Baanwielrenster Kirsten Wild is vijfde geworden bij het tweede deel van het omnium. Dat betekent dat ze nu op de achtste plaats staat in het klassement.

Kirsten Wild reed een vijfde tijd op de achtervolging en staat nu achtste in het omniumklassement. #CyclingTrack #Rio2016 #TeamNL

— KNWU (@KNWU) August 15, 2016

Net begonnen, aan de Copacabana in Rio: de kwartfinale van het beachvolleyballtoernooi. Met nu al zeker één Nederlandse overwinnaar. Want aan de ene kant: Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst. En aan de andere kant: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Zal bondscoach Gijs Ronnes stiekem een favoriet hebben? Brouwer en Meeuwsen staan in ieder geval voor, met 15 tegen 14 in de eerste set.

Wie durft er nog iets zuurs te zeggen over de Nederlandse prestaties in Rio? Oké, judo stelde misschien teleur, en zwemmen ook. Maar op maandag behaalden turnster Sanne Wevers en zwemster Sharon van Rouwendaal toch maar mooi goud. En nu stijgen we in het klassement. Van plek twaalf naar plek elf. Aan de kant, Hongarije.

Baanwielrenner Tim Veldt heeft een zevende plaats op de 250 meter behaald. Daarmee komt hij de top-10 binnen van het omnium. De Amsterdammer reed een tijd van 13.170 en steeg naar de tiende plaats.

De medalrace waarin zeilster Bouwmeester maandagavond uit zou komen, is alsnog afgelast. Er was nauwelijks wind in de baai van Guanabara. En nu is het te donker om de race nog door te laten gaan. Hij staat nu voor morgen op de planning. Gaat-ie ook morgen niet door, dan heeft Bouwmeester goud.

Turnster Sanne Wevers heeft in de toestelfinale goud gewonnen. Met haar vrijwel feilloze oefening behaalde de 24-jarige een score van 15.466 – een persoonlijk record. De andere turnsters waren niet in staat haar nog in te halen. Ze is eerste Nederlandse turnster die goud wint op de Spelen in Rio.

Wevers profiteerde ook van de mindere prestatie van Simone Biles, de 19-jarige Amerikaanse die tot nu toe drie gouden medailles won. Ze wankelde en kwam niet hoger uit dan 14.733, waarmee ze wel nog brons won. Lauren Hernandez, de andere Amerikaanse in de finale, haalde zilver met een score van 15.333.

Wevers, na haar prestatie in de toestelfinale. Foto Reuters

Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr - but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr – but bureau d angle | but bureau d angle

Sanne Wevers rondde zojuist haar oefening af in toestelfinale – en deed dat vrijwel feilloos. De 24-jarige turnster haalde een score van 15.466, een persoonlijk record. Daarmee staat ze voorlopig eerste. Afwachten wat de andere deelnemers presteren.

De zeilrace van Bouwmeester is vandaag al een keer of acht uitgesteld. De wind laat het behoorlijk afweten in de baai van Guanabara. De tijd begint intussen wel te dringen. Voor 21.30 uur moet namelijk een beslissing gemaakt worden. Anders is het te donker (bovendien is er een vliegveld naast de baai dat open moet).

NRC-redacteur Rob Schoof is bij de startplek aanwezig. Daar is het mooi, maar geracet wordt er nog niet:

Prachtige plek om olympisch kampioen te worden. Maar er is nog steeds onvoldoende wind voor de Lasers en @Marit_B Media Rob Schoof (@RobSchoof) August 15, 2016

Misschien is het je deze Spelen ook al opgevallen. Ja, de sportprestaties op zichzelf zijn fraai, maar evenzo fraai is misschien wel de manier waarop ze in beeld worden gebracht. Camera’s die meebewegen met de aanloop van de turners, judoka’s die tijdens de wedstrijd van boven gefilmd worden – het ziet er vaak prachtig uit.

Maar deze beelden komen soms met een prijs, ondervonden twee bezoekers van de Spelen in Rio maandagmiddag. Ze liepen buiten een basketbalarena toen een camera – die hoog boven hen aan touwen vast zat – op ze neerkwam. Het resultaat: een van hen liep weg met een nekkraag, een andere werd afgevoerd op een brancard.

Beslan Mudranov (Rusland) en Won-Jin Kim (Zuid-Korea) in de kwartfinale judo in de gewichtsklasse tot 60 kilogram. Foto AP

Het geheim van Van Rouwendaals gouden medaille maandagmiddag bij de tien kilometer in het open water? Een extreem trainingsregime, schrijft NRC-redacteur Rob Schoof vanuit Rio:

Duizenden trainingskilometers maakte ze, in een baantje in het vijftigmeterbad van l’Espace de Liberté, een afbladderend zwemparadijs op een rommelig industrieterrein in Narbonne. Ze deed er ontelbare landtrainingen, overgeleverd aan de man die ze gekscherend haar ,,beul” noemde, de excentrieke zwemcoach Philippe Lucas.

En, zo zagen we allemaal, het werkte. Met ogenschijnlijk gemak kroonde Van Rouwendaal zich tot olympisch kampioen op het zwaarste onderdeel van het zwemmen. Daarmee is ze de eerste zwemster uit Nederland die dit voor elkaar krijgt.

Van Rouwendaal, na afloop: “Ik voelde me niet moe. Ik wist de laatste vierhonderd meter dat ik ging winnen. De laatste tien meter was het van: yeah!”

Sharon van Rouwendaal met de gouden medaille voor de 10 km openwaterzwemmen. Robin Utrecht/ANP

Goed nieuws, het schoonspringzwembad is ontgroend. Ze waren nogal het mikpunt van spot en hoon de afgelopen dagen: de olympische zwembaden die groen kleurden van de algen. Niemand wist wat er aan de hand was. Al gauw bleek dat iemand niet zo slim was geweest en de verkeerde chemicaliën aan het water had toegevoegd. Het chloor kon daardoor zijn werk niet doen.

Women’s individual soon and the water isn’t green anymore 🎉🎉🎉 Media tonia couch (@toniacouch) August 15, 2016

Toen is besloten om de baden leeg te pompen en het water te vervangen. Het heeft geholpen. De schoonspringsters kunnen straks in een helder blauw bad duiken.

Net meldden we nog dat de zeilwedstrijd om 19.05 uur ging beginnen, maar inmiddels is dat weer ingetrokken. Het blijft moeilijk, met die wind daar. Goed. We laten het wel weten als de race daadwerkelijk begint.

Het overzicht kwijt na de medaille van Van Rouwendaal maandagmiddag? Nederlanders hebben in Rio inmiddels tien keer op het podium gestaan, niet onverdienstelijk. Bekijk hier de medaillespiegel.

En inmiddels is de onzekerheid voorbij. De wind is aangetrokken in de baai van Guanabara. Dat betekent: om 19.05 uur gaat de beslissende medalrace in de Laser Radial van start. Gaat Bouwmeester voor goud?

Voor wie al klaar zat voor de beslissende medalrace in de Laser Radial: nog even geduld, alstublieft. De race, waarin Marit Bouwmeester al zeker is van in ieder geval brons, is uitgesteld voor onbepaalde tijd.

In de baai van Guanabara staat voorlopig te weinig wind. Bouwmeester heeft een voorsprong van acht punten op de Deense Anne-Marie Rindom. Eindigt ze bij de eerste vier, dan heeft ze al goud.

Even leek het erop dat Hans Peter Minderhoud nog een medaille ging winnen, maar inmiddels zijn de medaillekansen voor Nederland verkeken bij de dressuurfinale. Medeverantwoordelijk daarvoor zijn de Britse Dujardin met de enorm hoge score van 93.928.

Maar ook de Duitse Kristina Broring-Sprehe zette een toptijd neer: 87.142. Zowel Hans Peter Minderhoud (80.553) als Diederik van Silfhout (79.535) zijn nu dik ingehaald.

Hoewel er morgen nog een medalrace is, maakt zeiler Pieter-Jan Postma nu al geen kans meer op een medaille in de Finn-klasse. Vlak voor de start van de tiende race had hij een aanvaring, waardoor hij gediskwalificeerd is. Een podiumplaats is daardoor uit zicht.

Hoe staan de zaken ervoor bij dressuur? Diederik van Silfhout heeft zijn kuur bij de dressuur-freestyle inmiddels uitgevoerd. Score: 79.535, met paard Arlando. Ietwat tegenvallend. Daarmee staat hij voorlopig vierde.

Een half uur eerder kreeg Hans Peter Minderhoud een betere jurybeoordeling: 80.553. Een prima uitslag, alleen zegt die nog vrij weinig. Pas later op de avond kan de balans worden opgemaakt. Veel sterke ruiters zijn nog niet eens aangetreden.

Van Silfhout, bij zijn kuur maandagmiddag. Foto Reuters

De organisatie van de Olympische Spelen heeft haar excuses aangeboden aan de Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte en drie van zijn teamgenoten. Het kwartet werd zondag namelijk het slachtoffer van een gewelddadige overval. Nadat ze in een taxi werden aangehouden door boeven die zich voordeden als politieagenten, kreeg Lochte een pistool tegen zijn hoofd aan gedrukt. Ze werden beroofd.

“Het spijt ons dat het geweld zo dichtbij de atleten is gekomen”, zei de organisatie maandag.

De Poolse Anita Wlodarczyk heeft in de finale van het kogelslingeren een nieuw wereldrecord gevestigd. Ze gooide de kogel tot een afstand van wel 82,29 meter. Daarmee verbeterde ze het vorige wereldrecord met 1,21 meter. Wie de houder daarvan was? Zijzelf.

Fabian Florant is het niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van het hinkstapspringen. De 33-jarige Nederlander eindigde bij de series als 22ste. Hij kwam tot een afstand van 16,51 meter, niet genoeg voor de finale.

Nee, Rio zat er niet meer in voor Van Gelder nadat hij door NOCNSF naar huis was gestuurd. Maar Lowlands wel. De organisatie van het festival heeft de turner namelijk aan het programma toegevoegd.

Wat-ie daar gaat doen? Nou, de ringenfinale waar hij zich in Rio voor gekwalificeerd had. Maar dan in Biddinghuizen. Aanstaande zondag.

Bureau Dangle But - Plataformaecuador.org - but bureau d angle
Bureau Dangle But – Plataformaecuador.org – but bureau d angle | but bureau d angle

Foto AP

Spijtig voor turner Yuri van Gelder, maar de rechtbank van Arnhem gaf vrijdag niet hem, maar sportfederatie NOCNSF gelijk. Het naar huis sturen van Van Gelder uit Rio was rechtmatig geweest. Uitleg bij deze keuze gaf de rechtbank niet. Tot vandaag.

Wat er in de gepubliceerde verklaring staat? “Als turner Yuri van Gelder alleen het Olympisch dorp had verlaten om een paar biertjes te drinken, had het NOCNSF hem niet weg mogen sturen”, schrijft NRC-redacteur Marlie van Zoggel.

De motivering van het vonnis in het kort geding tussen Yuri van Gelder en NOCNSF: https://t.co/BxpN6pvXMp

— Rechtbank Gelderland (@RbGelderland) August 15, 2016

Ja! De voorsprong heeft ze vol weten te houden: zwemster Sharon van Rouwendaal heeft bij de 10 km in het open water goud gewonnen. De 22-jarige Van Rouwendaal is de eerste Nederlandse vrouw ooit die dit voor elkaar krijgt. De vijfde gouden medaille voor Nederland in Rio.

Daarmee maakt ze haar teleurstellende optreden in het zwembad meer dan goed, toen ze zich niet wist te plaatsen voor de finale van de 400 meter vrij.

Nee, een fijn tijdstip was het niet voor de Dafne-fans in Nederland, die 100 meter sprint van zaterdag. Wilde je je heldin live in actie zien, dan was je gedwongen tot een uur of half vier ’s nachts op te blijven.

Toch is dat wat 780.000 mensen in de nacht van zaterdag op zondag deden. En ja: dat is een record voor dat tijdstip. NRC-fotograaf John van Hamond ging kijken in de Utrechtste wijk Oog in Al, waar Schippers vandaan komt. Bekijk hier het resultaat:

03.37 uur: in de Händelstraat kijken Edwin en Nicole met hun dochters Janna en Nienke in bed naar de finale. Dafne Schippers werd wegens een liesblessure slechts vijfde. John van Hamond

Durven we stiekem al te hopen een nieuwe medaille? Na ongeveer zeven kilometer in de tien kilometer open water ligt Van Rouwendaal aan kop. Duimen maar.

Sharon van Rouwendaal, tijdens de tien kilometer open water maandag in Rio. Foto AP

Baanwielrenster Ligtlee heeft het sprintduel in de tweede ronde gewonnen. Ze was sneller dan de Litouwse Krupeckaite en staat morgen in de kwartfinales.

Muskens en Piek boden dapper weerstand, maar liggen er toch uit. Ze verliezen de laatste en beslissende game met 14-21 van het Zuid-Koreaanse duo Jung/Shin, dat door is naar de halve finale.

Dafne Schippers heeft haar heat in de series van de 200 meter eenvoudig gewonnen in 22.51. Ze is nu door naar de halve finale, die morgen op het programma staat.

Het gaat tijdens de Spelen niet alleen om prestaties, er is zelfs ruimte voor romantiek. He Zi, de Chinese schoonspringster die zilver won op de driemeterplank, werd na de uitreiking van de medaille door haar partner ten huwelijk gevraagd, en ze zei “ja”:

Foto: Christophe Simon / AFP

Het was enorm spannend, maar Piek en Muskens pakken de tweede game en dwingen dus een beslissende derde game af: 22-20. Ze werkten tijdens de game op 16-20 heel knap twee matchpoints weg.

Inmiddels is ook Sharon van Rouwendaal van start gegaan bij de 10 kilometer openwaterzwemmen voor vrouwen. De zwemster groette het Nederlandse publiek nog even voor ze aan haar race begon:

Na een moeizame start leken de badmintonsters op te krabbelen, maar ze moeten de eerste game uiteindelijk toch laten aan de Koreanen: 13-21. De tweede game moet nu gewonnen worden wil het Nederlandse duo er nog een derde game uitslepen.

De Russische verspringster Darja Klisjina werd zaterdag nog uitgesloten van deelname, maar ze mag toch meedoen aan de Spelen. Volgens de internationale atletiekfederatie (IAAF) zou er nieuw bewijs zijn in het onderzoek naar het Russische dopingprogramma, maar Klisjina stapte naar sporttribunaal CAS en dat gaf haar gelijk.

De IAAF gaf Klisjina in juli nog toestemming om onder de neutrale vlag deel te nemen aan de Spelen.

Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens zijn inmiddels begonnen aan hun kwartfinale tegen het Zuid-Koreaanse duo Jung/Shin. Het is een partij tussen de nummers 11 en 5 van de wereld.

Muskens heeft er zin in, zo laat ze weten via Twitter:

Een bomvol programma weer vandaag op dag 10 van de Olympische Spelen. Met voor TeamNL een aantal goede kansen op medailles. Zo verschijnt zwemster Sharon van Rouwendaal om 14.00 uur aan de start van de 10 kilometer in het open water. Van Rouwendaal zal hopen met een medaille haar teleurstellende optreden in het zwembad goed te maken, waar ze zich niet wist te plaatsen voor de finale van de 400 meter vrij.

Dafne Schippers betreedt vanmiddag, na haar teleurstellende optreden op de 100 meter, de baan voor de eerste ronde van de 200 meter (ca. 14.30 uur). Volgens coach Bart Bennema is Schippers fit genoeg om zich woensdag in de finale te mengen in de strijd om het goud.

Zeilster Marit Bouwmeester gaat vanavond vanaf 18.05 uur voor het goud in de medalrace van de Laser Radial-klasse. Als Bouwmeester finisht, is ze in elk geval verzekerd van brons. Eindigt ze bij de eerste vier, dan mag Bouwmeester zich na haar zilveren medaille in Londen olympisch kampioen noemen.

Turnster Sanne Wevers hoopt vanavond in de toestelfinale op balk op een medaille. Goud lijkt uitgesloten, want de torenhoge favoriete voor de olympische titel is de Amerikaanse Simone Biles, die deze Spelen al drie keer goud won. Maar zilver of brons is wellicht mogelijk, want Wevers kwalificeerde zich vorige week als vierde voor de toestelfinale.

Ten slotte spelen de hockeyvrouwen komende nacht in de kwartfinale tegen Argentinië, traditioneel een angstgegner voor Oranje. De wedstrijd begint om 1.30 uur.

TeamNL staat momenteel twaalfde op de medaillespiegel.

Het volledige programma voor vandaag met Nederlanders:

Awesome But Bureau D Angle Photos - Joshkrajcik.us - joshkrajcik.us - but bureau d angle
Awesome But Bureau D Angle Photos – Joshkrajcik.us – joshkrajcik.us – but bureau d angle | but bureau d angle

13.30 uur Badminton, kwartfinale damesdubbel Muskens/Piek
14.00 uur Openwaterzwemmen, 10 km vrouwen, met Van Rouwendaal voor een medaille
14.30 – 19.10 uur Atletiek, vierde middagsessie (o.a. serie 200 meter met Schippers, kwalificatie hinkstapspringen met Florant)
15.00 uur Baanwielrennen, achtste finales sprint (vrouwen) met Ligtlee
15.00 – 19.00 uur Paardensport/dressuur, Grand Prix freestyle individuele wedstrijd, met Minderhoud (16.15u) en Van Silfhout (16.55u)
18.00 – 21.45 uur Zeilen, medal races Laser Radial (met Bouwmeester voor goud) en Laser mannen (Van Schaardenburg)
19.00 – 21.15 uur Turnen, toestelfinales (m/v), met om 20.45 uur Sanne Wevers voor een medaille op balk
21.00 – 23.45 uur Baanwielrennen, met finales omnium (met Veldt en Wildt)
22.00 uur Beachvolleybal (mannen), kwartfinale: Brouwer/Meeuwsen – Nummerdor/Varenhorst
1.15 uur – 3.50 uur Atletiek, vierde avondsessie
1.30 uur Hockey (vrouwen), kwartfinale: Nederland – Argentinië

33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33 – but bureau d angle
| Welcome in order to my personal blog, within this period I’ll show you concerning keyword. And after this, here is the primary impression:

Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr - but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr – but bureau d angle | but bureau d angle

Why not consider photograph above? will be that amazing???. if you feel therefore, I’l d show you some photograph again below:

So, if you want to get these outstanding shots about (33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33), click save link to save the pics in your laptop. They are ready for transfer, if you like and want to have it, simply click save badge in the post, and it will be instantly down loaded in your desktop computer.} Lastly if you would like find new and recent image related with (33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33), please follow us on google plus or bookmark this page, we attempt our best to offer you daily update with fresh and new images. Hope you like staying right here. For some updates and latest information about (33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33) shots, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark area, We attempt to provide you with up grade periodically with fresh and new shots, enjoy your searching, and find the right for you.

Here you are at our website, articleabove (33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33) published .  At this time we’re excited to declare that we have discovered a veryinteresting topicto be reviewed, namely (33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33) Many individuals trying to find details about(33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek
 sc33.33) and certainly one of these is you, is not it?

But Bureau Angle Bureau Dangle Galant Ikea – meetharry.co - but bureau d angle
But Bureau Angle Bureau Dangle Galant Ikea – meetharry.co – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau d’angle et surmeuble MAMBO chêne – Bureaux BUT – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle Bureau Dangle 33 Bureau Angle Noir But – civilware.co - but bureau d angle
Bureau D Angle Bureau Dangle 33 Bureau Angle Noir But – civilware.co – but bureau d angle | but bureau d angle
Surmeuble Bureau But Avec Ikea Bureau D Angle Bekant Bureau Duangle ... - but bureau d angle
Surmeuble Bureau But Avec Ikea Bureau D Angle Bekant Bureau Duangle … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Dangle But - Plataformaecuador.org - but bureau d angle
Bureau Dangle But – Plataformaecuador.org – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Angle Noir Bureau Bureau Dangle Bureau Dangle Noir But ... - but bureau d angle
Bureau Angle Noir Bureau Bureau Dangle Bureau Dangle Noir But … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Angle Blanc Bureau D Angle La Bureau Console Extensible 33 En ... - but bureau d angle
Bureau Angle Blanc Bureau D Angle La Bureau Console Extensible 33 En … – but bureau d angle | but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr - but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau En Angle. Awesome Bureau Angle Design Medium Size Of Grand ... - but bureau d angle
Bureau En Angle. Awesome Bureau Angle Design Medium Size Of Grand … – but bureau d angle | but bureau d angle
Ikea Bureau D Angle Bureau Dangle D Angle But Bureau Dangle Ikea ... - but bureau d angle
Ikea Bureau D Angle Bureau Dangle D Angle But Bureau Dangle Ikea … – but bureau d angle | but bureau d angle
bureau d angle laque blanc – cleanemailsfor.me - but bureau d angle
bureau d angle laque blanc – cleanemailsfor.me – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle Julio Blanc Dangle Ikea Noir Angleterre But ... - but bureau d angle
Bureau D Angle Julio Blanc Dangle Ikea Noir Angleterre But … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle Informatique Ikea Porte Interieur Avec Meuble ... - but bureau d angle
Bureau D Angle Informatique Ikea Porte Interieur Avec Meuble … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Dangle But - Plataformaecuador.org - but bureau d angle
Bureau Dangle But – Plataformaecuador.org – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle But Bureau D Angle Fly D Angle Fly Fresh D Angle D ... - but bureau d angle
Bureau D Angle But Bureau D Angle Fly D Angle Fly Fresh D Angle D … – but bureau d angle | but bureau d angle
bureau d angle ikaca – velove.me - but bureau d angle
bureau d angle ikaca – velove.me – but bureau d angle | but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr - but bureau d angle
Meuble Bureau et ordinateur pas cher | BUT.fr – but bureau d angle | but bureau d angle
bureau informatique d angle – revolutionarts.co - but bureau d angle
bureau informatique d angle – revolutionarts.co – but bureau d angle | but bureau d angle
But Pc Bureau. Glamour Bureau Ordinateur Angle D Table De Travail ... - but bureau d angle
But Pc Bureau. Glamour Bureau Ordinateur Angle D Table De Travail … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle Bois Bureau Mal Bureau D Angle Bureau Dangle Bureau ... - but bureau d angle
Bureau D Angle Bois Bureau Mal Bureau D Angle Bureau Dangle Bureau … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau – Bureau d’angle ALKOR Imitation chêne et noir par BUT – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Angle But Medium Size Of Bureau Cuisine D Angle Awesome X But ... - but bureau d angle
Bureau Angle But Medium Size Of Bureau Cuisine D Angle Awesome X But … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle Reversible Download By Tablet Sktop Original Size ... - but bureau d angle
Bureau D Angle Reversible Download By Tablet Sktop Original Size … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Dangle But - Plataformaecuador.org - but bureau d angle
Bureau Dangle But – Plataformaecuador.org – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau Angle Alinea Bureau D Angle Alinea Bureau D Angle Alinea ... - but bureau d angle
Bureau Angle Alinea Bureau D Angle Alinea Bureau D Angle Alinea … – but bureau d angle | but bureau d angle
FINLANDEK Bureau d’angle TYÖ 33cm chêne blanc – Achat / Vente … – but bureau d angle | but bureau d angle
Bureau D Angle but Elegant Bureau Laque Noir Bureau Bureau Design ... - but bureau d angle
Bureau D Angle but Elegant Bureau Laque Noir Bureau Bureau Design … – but bureau d angle | but bureau d angle

Bureau D'angle Réversible VISTA Imitation Chêne | Bureaus   But Bureau D Angle
Bureau D'angle Réversible VISTA Imitation Chêne | Bureaus But Bureau D Angle
Meuble Bureau Et Ordinateur Pas Cher | BUT
Meuble Bureau Et Ordinateur Pas Cher | BUT
Bureau D Angle Bureau Dangle 33 Bureau Angle Noir But – Civilware
Bureau D Angle Bureau Dangle 33 Bureau Angle Noir But – Civilware
Bureau Dangle But   Plataformaecuador
Bureau Dangle But Plataformaecuador
Bureau Dangle But   Plataformaecuador
Bureau Dangle But Plataformaecuador
Bureau D Angle Laque Blanc – Cleanemailsfor
Bureau D Angle Laque Blanc – Cleanemailsfor
But Pc Bureau. Glamour Bureau Ordinateur Angle D Table De Travail ..
But Pc Bureau. Glamour Bureau Ordinateur Angle D Table De Travail ..
Bureau Angle Blanc Bureau D Angle La Bureau Console Extensible 33 En ..
Bureau Angle Blanc Bureau D Angle La Bureau Console Extensible 33 En ..
Bureau Angle Noir Bureau Bureau Dangle Bureau Dangle Noir But ..
Bureau Angle Noir Bureau Bureau Dangle Bureau Dangle Noir But ..
Bureau D Angle Informatique Ikea Porte Interieur Avec Meuble ..
Bureau D Angle Informatique Ikea Porte Interieur Avec Meuble ..

Related Post to 33 Advies dat u moet luisteren voordat u begint maar Bureau D Angle | maar bureau d hoek  sc33.33